Helsingborg svenska mästarinnor

JÄTTEFAVORITEN Helsingborgs TK höll för favoritskapet och spelade hem SM-guldet för damer via 4-0 mot KLTK i finalen. Med Sveriegeettan Sofia Arvidsson var det aldrig något snack var segern skulle hamna. HTK tappade inte en enda match i hela serien. En favorit som höll med andra ord.
Svenska mästarinnor: Sofia Arvidsson, Johanna Larsson, Anna Smith, Hanne Skak Jensen, Evelina Virtanen, Beatrice Cedermark, LInda Carlsson, Åsa Bengtsson och Julia Ripa.

Roddick + Stefanki = sant

ANDY RODDICKS nye tränare heter Larry Stefanki, som tidigare coachat John McEnroe, Marcelo Rios, Yevgeny Kafelnikov, Tim Henman och Fernando Gonzalez. Det ska bli intressant att se vad Stefanki kan göra med den amerikanske slitvargen med en bomb till serve.
Frågan är om det finns en Grand slam-vinst till i Roddick? Jag tvivlar. Det ska mycket till om han ska kunna besegra spelare som Davydenko, Murray, Nadal och Federer i en och samma "Slam".

Guldsatsande Sandared vann enkelt

SANDARED, en av kandidaterna till SM-guldet, hade inga problem med att besegra Malmö-Bellevue i första rundan - 6-0. I Sandared gör Johan Settergren sin 15:e (!) säsong i elitserien och han firade med att spela hem en enkel singelseger för STK. Vill du se ett klassiskt forehandgrepp? Kolla in smålänningen i Borås Tidning: http://www.bt.se/sport/lekande-latt-for-sandared-i-tennis(998027).gm



I USA har collegefotbollen avverkat 14 av 15 veckor i grundomgången - sedan väntar alla conferencefinaler. Helgens stora vinnare: Sjuan Oklahoma som krossade tvåan Texas Tech med 65-21 på hemmaplan inför 85 646 personer - den största åskådarsiffran när det kommer till idrott i staten Oklahomas historia.
Största förloraren: LSU som trillade ur topp 25.
I helgen väntar "Rivalry Week" med matcher som Florida-Florida State och Auburn-Alabama. Mums.

Norrman het i silly season

TIDIGARE i dag fick jag inte bara ett utan två samtal från amerikanska collegecoacher som ville veta mer om norrmannen Didrik Sagbakken Berg. Snacka om het så här i collegetennisens silly season. Bli därför inte förvånade om 18-åringen från Oslo hamnar någonstans på, ja, låt säga USA:s ostkust nästa höst...

FLER spelare på väg till college i USA? Kommentera nedan eller skicka mejl till: [email protected].

Studenter och VTS:are får packa väskan

ELITSERIEN drog i gång med programenliga segrar i går. Fair Play mönstrade comebackande Andreas Vinciguerra på fjärdesingeln (!) och de hungriga skåningarna blir tuffa att knäcka. Uppställningen Ervin Eleskovic, Tim Göransson, Pablo Figueroa och nämnde Vinciguerra räcker långt. Vore en skräll om Figueroa eller Vinciguerra förlorar på "andrabordet". SM-guld till Malmö? Japp, en slant på det.

TVÅ lag som får det svårare är Upsala Studenter och Växjö TS. Studenterna har varken spetsen eller bredden och mitt gamla VTS genomsyras visserligen av en ungdomlig entusiasm, men har inte kunnandet för att hamna på rätt sida strecket. Koka soppa på en spik? Nä, det går inte ens i Kronoberg.
Division 1-tennis i Uppsala och Växjö 2009.

"Some guys are just really good in losing"

Kollade in division 1-tennisen när den kom till Kalmar i helgen. Kul att se att gamla rävar som Robert Wallerbert, före detta Samuelsson, Magnus Hedlund, Martin Stigh och Fredrik Lovén viga en novemberhelg till spel i klubbens färger, även om det säkert trillar ner någon krona i fickan för besväret.

Bestående intrycket av helgen var annars hur alla så kallade etablerade spelare vann sina matcher. Att spela med bra tryck, men med hög säkerthetsmarginal räcker långt när det vankas tiebreak eller ett liknande pressat läge.
Det går heller inte att blunda för att vissa spelare har väldigt, väldigt svårt för att knyta ihop säcken.

Eller som en coach på University of New Orleans sa en gång i tiden:
- Don't forget that some guys are just really good in losing.
Det ligger något i det...

Välkommen till min nya blogg!

Våren 1980 blev jag kär. I sporten tennis.
Jag var fem och ett halvt år när jag fick mitt första träracket av mor och far. Det där slagträet med senor användes flitigt mot ett brunt bollplank på Gånglåten i Jönköping. Jag var Borg och McEnroe på en och samma gång, men av någon anledning var det alltid Borg som slog in matchbollen efter fem tuffa set.

28 år har passerat, den aktiva karriären är över, men kärleken till sporten finns kvar.
På den här bloggen kommer jag att skriva allt som jag kommer över av tennisintresse. Stort som smått. Lokalt som internationellt. Och så kommer jag smyga in lite collegefotboll då och då - en annan stor förälskelse.

Bokmärk sidan och sprid den bland släkt och vänner. Läs och reagera med dina kommentarer. Eller skicka en hälsning.
Enjoy!

Typ fem bast...

Typ fem bast...

RSS 2.0